20.12.2018

Ronja Salmi Kirjasto-lehden kannessa

Ryövärin Ronja Salmi on Kirjasto-lehden vuoden viimeisen julkaisun kansijutussa. Haastattelussa Ronja puhuu työstään, Instagramista, kirjoittamisesta ja Mitä mietit, Ronja Salmi? -ohjelmasta, jonka toista kautta työstetään parhaillaan.

Instagram näyttelee toimittaja-kirjailija-ohjelmajohtaja-toimitusjohtaja Ronja Salmen, 25, elämässä hyvin merkittävää roolia. Ei tosin aivan samalla tavalla kuin muiden parikymppisten elämässä.

Salmelle Instagram on tutkimuskohde ja julkaisukanava.

Kun hän suunnittelee suositun Mitä mietit, Ronja Salmi? -tv-sarjansa toista tuotantokautta, hän möyrii Instagramissa. Häntä kiinnostaa, mikä nuoria kiinnostaa.

“Etsin asioita, jotka 20-vuotiaita painavat tai ahdistavat.”

Salmi istuu vallilalaisen kivijalkatoimiston keittiönpöydän ääressä ja kuvailee työtään, joka on paljolti ajattelemista ja keksimistä.

Koko juttu on luettavissa täältä.

Kirjastoalan ammattilehti ja kirjaston käyttäjien kulttuurilehti. Lehteä julkaisee Suomen kirjastoseura, joka on kaikille avoin kansalaisjärjestö. Lehti ilmestyy viisi kertaa vuodessa ja sen saa kotiin liittymällä Kirjastoseuran jäseneksi.

Jutun on kirjoittanut toimittaja Noora Vaaraala ja kuvat on ottanut Jarkko Mikkonen.

Kirjamessujen aikaan myös Kauppalehti teki haastattelun Ronjasta. Haastattelun aiheena Ronjan suosikkikirjat. Voit lukea jutun täältä.