17.1.2018

Ryövärin toimitusjohtaja Ronja Salmi Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtajaksi

Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtajaksi on valittu Ryöväri Oy:n toimitusjohtaja Ronja Salmi. Salmi rakentaa kirjamessujen ohjelman yhdessä ohjelmatyöryhmän kanssa, johon kuuluu monipuolisesti kirjallisuuden asiantuntijoita. Salmi aloittaa työtehtävänsä heti. Helsingin Kirjamessujen 2018 ohjelma julkaistaan syyskuussa.

Monipuolisesti tarinankerronnan parissa työskentelevälle Salmelle Helsingin Kirjamessut on tuttu, sillä hän on aikaisemmin tuottanut nuorille suunnatun KirjaKallio-lavan ohjelman. Helsingin kirjamessut uskoo Salmen tuovan kirjamessuille uudenlaista energiaa ja sisältöä. Helsingin Kirjamessujen ohjelma on monipuolinen ja saanut paljon kiitosta, mutta kaipaa jotain uutta.

Ronja Salmi on valtavan otettu tarjotusta mahdollisuudesta ja innoissaan uudesta työtehtävästä. ”Haluan viedä tapahtumaa siihen suuntaan, että tarinoiden ja kirjamessujen rakastajien lisäksi kulttuurista kiinnostuneet nuoret aikuiset merkkaavat tapahtuman kalenteriinsa heti vuoden alussa uuden kalenterin saatuaan. Nuorten aikuisten lukutottumukset ovat erilaiset kuin vanhempien. Kirjamessut tuo heillekin uudenlaisen, hienon elämyksen, kunhan vain tulevat messuille”, uskoo Salmi.

Kirjamessut on koonnut ohjelmajohtajan päätöksenteon tueksi ja Helsingin Kirjamessujen ohjelmaa yhdessä ohjelmajohtajan kanssa kehittämään uuden ohjelmatyöryhmän.  Salmi on valinnut ohjelmatyöryhmään henkilöitä, joilla uskoo olevan lisäarvoa ja uudenlaisia ajatuksia ohjelman kehittämiseen. Uudesta ohjelmatyöryhmästä löytyy monipuolisesti kokemusta ja näkemystä.

Helsingin Kirjamessut on Suomen suurin kirja-alan tapahtuma ja valtakunnallisesti merkittävä kulttuurifoorumi. Vuonna 2017 kirjamessuille osallistui 345 kustantajaa, kirjakauppaa ja antikvariaattia. Messukeskus järjestää Helsingin Kirjamessut yhteistyössä Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton kanssa. Helsingin Kirjamessut järjestetään nyt 18. kertaa. Teemamaana on Yhdysvallat.

Helsingin Kirjamessut 25.–28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.