14.12.2018

TS: Some vahvistaa asemiaan taiteen alustana – ja kännykkä on siihen vallankumouksellinen väline, sanoo suomalaisen chatfiktion pioneeri

Ryövärin toimittaja-käsikirjoittaja Veera Ojola antoi hiljattain haastattelun Turun Sanomille somen käyttämisestä fiktion alustana. Ryöväri on toteuttanut maailman ensimmäisen Instagram Stories -draamasarja Karman sekä Suomen ensimmäisen WhatsAppissa tapahtuvan chatfiktion-sarjan Pientä säätöä, joka toteutettiin yhteistyössä Demi-lehden kanssa tämän vuoden alussa.

Ojola näkee sosiaalisessa mediassa monia etuja perinteisiin medioihin verrattuna. Sen kautta on esimerkiksi paljon helpompi tavoittaa nuoret.

– Jos puhutaan vaikka telkkarista, niin ei meidän ikäiset alle kolmikymppiset ja sitä nuoremmat enää kauheasti katso sitä. Sen sijaan sosiaalinen media on kiinteä osa arkeamme, siksi haluamme tehdä sinne sellaista sisältöä, jota itse haluaisimme kuluttaa. Sille on myös kova tarve, minkä osoittaa sekä Karman että Pientä säätöä -sarjan saama innostus ja kiinnostus.

Lue koko Turun Sanomien juttu täältä (huom. maksumuurin takana).