Karma

Kuva: Hayley Lê

Karma on 13-17-vuotiaille tytöille suunnattu maailman ensimmäinen Instagram Stories –draamasarja. Karma kertoo kolmesta kämppiksestä, Allusta (Mimosa Willamo), Saagasta (Saana Koivisto) ja Ainosta (Senna Vodzogbe), jotka ovat myös parhaita ystäviä. Ensimmäisellä kaudella tyttöjen ystävyys horjuu juorunhuuruisen sometilin takia, toisella kaudella tytöt yrittävät saada kolmessa päivässä kasaan 1500 euroa uuden kimppakämpän takuuvuokraa varten, keinoja kaihtamatta.

Puhelimella kuvatut kohtaukset taltioitiin ja julkaistiin reaaliajassa Instagramin Stories –osioon, ilman editointia tai muita jälkitöitä. Sarjan tilaajana toimi Yle Lapset ja Nuoret.

Sarjasta on tehty myös formaatti myyntiin Yleisradion toimesta. Poikkeuksellinen tekotapa keräsi huomiota Suomessa ja ulkomailla. Karma on ollut esillä kansainvälisissä alan tapahtumissa kuten Copenhagen tv festival, MIP, Seriencamp, PLOT19 ja Berlinale Talents.

Ryöväri vastasi sarjan alkuperäisideasta, käsikirjoituksesta ja toteutuksesta. Karman parissa työskentelivät Veera Ojola, Ronja Salmi ja Anri Väre.

Tutustu Karmaan Instagramissa.

Palkinnot ja ehdokkuudet

  • Prix Europa ehdokkuus, online

Mediaosumia

“Instagram is becoming more than a haven for the image-obsessed. A new drama series in Finland, for example, is shot solely with a phone and broadcasted live on Instagram stories. Karma was commissioned by YLE, the Finnish National Broadcasting Company, and produced by Ryöväri.”

MIP Blog, The Global TV and Digital Content Market: How Facebook and Instagram are looking to redefine TV

Helsingin Sanoma: Suomen Instagramissa nähtiin viikonloppuna poikkeuksellisen rohkea kokeilu: Karma-teinitrilleri oli enemmän Salkkarit-elokuvaa kuin Skamia, ja toivon mukaan vasta alkua

Miptv news: Helping producers to get the message about Instagram

YleX: Suomen ensimmäistä Instagram-draamasarjaa tähdittävät Mimosa Willamo ja Mansikkka

VapaMedia: Karma – televisio sukelsi selfiekameraan

Voice.fi: Suomalainen draamasarja esitetään Instagramin kautta – mukana Jussi-palkittu Mimosa Willamo

Ilta-Sanomat: Ylen nuortendraamassa on Skamin piirteitä: kuvataan reaaliajassa – ja katsotaan Instagramissa

Helsingin Sanomat: Osallistuin alle 30-vuotiaiden Instagram-tähtien täyttämään ilmaisen viinan bileisiin, koska sellaisissa tehdään tulevaisuuden tv-sarjoja

.